Диетата на Аткинс

[Total:    Average: /5]

Диетата на Аткинс

dieta atkinsa Диетата на Аткинс

Диетата на Аткинс е слаба диета с въглехидрати. Тя се основава на убеждението, че наднорменото тегло е резултат от прекомерната консумация на въглехидрати и поради това се препоръчва да се намали в ежедневната диета. Тяхното намаляване трябва да подобри метаболизма и да направи тялото да използва мазнините като основен източник на енергия.

Намаленото количество въглехидрати се компенсира от увеличаване на количеството мазнини. Това води до появата на кетони в тялото, които намаляват апетита.

Диетата регулира метаболизма на въглехидратите чрез нормализиране на нивата на глюкозата и по този начин намалява производството на инсулин.

Диетата на Аткинс е разделена на 4 фази:

 1. Първа фазаИндукционна фаза: трябва да продължи минимум 2 седмици и да инициира Weight Loss. Тази фаза трябва да бъде удължена, ако искате да загубите повече килограми. За да започнете да губите тегло, се препоръчва да консумирате максимум 20 грама нетни въглехидрати на ден. Това е около 2 чаши варени зеленчуци. По време на тази фаза се консумират между 3 и 5 хранения на ден, с максимум 6 часа между храненията. Всяко хранене трябва да съдържа животински протеини, но не е необходимо да се отстранява видимата мазнина и кожата от месото. Масло и всички видове растителни масла са разрешени. Няма противопоказания за използването на подсладители. Пийте минерална вода и Herbal Tea всеки ден. Чай и кофеин или безкофеиново кафе също са разрешени в умерени количества.
 2. Фаза 2Ние ще отслабнем, но с по-бавен темп, отколкото преди. Количеството въглехидрати варира от 25 до 60 g. Обикновено започва с нетно количество от 25 g, което постепенно се увеличава с 5 g на седмица. Правилната скорост на Weight Loss се счита за около 1 кг на седмица. По време на тази фаза можете да ядете всички продукти, разрешени във Фаза I, плюс ядки, зърнени храни и избрани плодове като плодове, ягоди, малини и пъпеши.
 3. Трета фазакапки тегло, но с много по-бавна скорост. Консумацията на въглехидрати се коригира индивидуално. Картофи, моркови и варива могат да бъдат добавени към диетата. Плодовете, разрешени на този етап, са банани, ябълки, киви, сливи, праскови, манго и череши. Около 1/2 чаши овесено брашно или кафяв ориз могат да се добавят към ежедневното Ви хранене.
 4. Четвърта фазаТой е подобен на фаза 3, но се препоръчва да се започне физическа активност, за предпочитане 30 минути умерена физическа активност, 5-6 пъти седмично.
препоръчвам  Отслабване диети

Трябва да се подчертае, че ежегодните проучвания върху ефектите на ниско съдържание на въглехидрати върху ниско съдържание на мазнини показват по-голяма загуба на телесно тегло след 3 и 6 месеца при използване на въглехидратна лоша диета. След една година обаче тези разлики вече не се наблюдават.

Предимствата на диетата

 • Задоволително Weight Loss
 • Готварски книги за улесняване на приготвянето на храна, внимателно проектиран хранителен план, дори онлайн магазин със специални храни, подписан с името Аткинс
 • Лесен за използване поради намален апетит
 • Позволява да яде такива продукти, за които обичайно се храни човекът на диетата: бекон, яйца с майонеза и т.н.

Минуси на диетата

 • През първите дни Weight Loss се отнася главно до загубата на вода.
 • Преходът на тялото към кетоза, който освен да потиска апетита, може да доведе до главоболие, слабост, неприятни миризми в устата и запек.
 • Смята се, че за правилното функциониране на тялото ни са необходими около 150 грама въглехидрати дневно, което е много повече от диетата.
 • Твърде много мазнини в диетата могат да доведат до увеличаване на общия холестерол и на LDL фракцията и следователно до развитието на атеросклероза
 • Излишъкът от протеини в диетата може да доведе до загуба на калций в костите.
Ralitsa Yankova Ivankova
About Ralitsa Yankova Ivankova 280 Публикации
Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno. Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć. Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme. Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*