Как да отслабвам?

[Total:    Average: /5]

Как да отслабвам?

odchudzanie brzucha Как да отслабвам?

Как да започнете да губите тегло здравословно и безопасно?

Всяко отслабване е въпрос на постоянство и жертва, поради което е толкова важно да имаш правилната мотивация. Тенденцията към живот е проблем през целия живот, а когато отслабваме, тази тенденция е още по-голяма. Ето защо, отвъд диетата, е важно да имаме самоконтрол, трайна промяна в диетата, а също и да променим начина на живот на по-активен. Важно е физическата активност да бъде избрана по такъв начин, че да не е неудобство, а да стане навик, начин на живот. Добра идея е да се създаде предварително план за хранене и да се приложи той.

Как да отслабнете ефективно, без да застрашавате здравето си?

Диетата трябва да се коригира индивидуално. Тя трябва да елиминира лошите навици, но трябва да отчита здравословното състояние, хранителните предпочитания, болестите и лекарствата.

Диетата трябва да се основава на редовно хранене, в постоянно време, като се вземат предвид разнообразието от хранителни продукти, както и достатъчно количество течности. Важно е да броите калориите на продуктите си и да ограничите размера им. От друга страна, физическата активност трябва да се адаптира към своя потенциал и постепенно да се разширява, като се удължава времето и интензивността на упражненията.

Колко бързо мога да отслабна?

Най-добре е да загубите 0,5-1 kg на седмица. За да постигнете това, трябва да ядете 500-1000 ккал по-малко, отколкото тялото Ви се нуждае всеки ден.

Принципи за безопасно намаляване на теглото

Натрупването на тегло обикновено е дългосрочен процес, така че не се страхувайте да изгубите всички тези допълнителни килограми за кратко време. Ще ви отнеме известно време, докато тялото ви свикне с новите условия.

препоръчвам  FungaFix - мнения, цена, коментари официалния сайт

1. Задайте междинни цели за себе си.

Принципът на малките стъпки. Трябва да се определят непреки цели, напр. че в рамките на 3 месеца може да се постигне намаляване на телесното тегло от 5-10%. Тук си струва да запомните, че Weight Loss не винаги се случва със същото темпо, понякога губите повече и по-бързо, понякога по-малко и по-бавно.

Безопасната, добре балансирана диета от 500-1000 kcal дава възможност за стабилно Weight Loss, след период на почивка тази диета може да се използва отново.

2. Не се отказвайте.

Не трябва да се отказвате, дори ако резултатите не са както се очаква. Трябва да се помни, че намаляването на телесното тегло с всеки 10% носи много ползи за здравето и подобрява благосъстоянието.

От друга страна, е много нездравословно да видите внезапни колебания на теглото, когато отслабнете веднъж и след това се върнете към това, което сте били след кратко време. Най-често ефектът йоджо се появява при хора, които след завършване на диетата си се връщат към старите си хранителни навици.

важно

Повторете този процес отново и отново. Чудните диети се увековечават от затлъстяването и друг опит да отслабнете става все по-труден.

Най-безопасният начин да отслабнете е да ядете диета под наблюдението на лекар, диетолог и физиотерапевт. Такова отслабване е по-лесно и води до дългосрочни ефекти.

Как да предотвратите ефекта “jo-yo” – какво да направите, за да избегнете отново наднорменото тегло?

По време на отслабване, тялото свикна с отрицателен енергиен баланс. Метаболизмът намалява. В този случай, дори ако увеличите енергийните дози по един малък начин, това ще доведе до увеличаване на теглото.

препоръчвам  Северната диета

След успешна диета не можете да се върнете към старите си навици. Трябва постоянно да контролирате теглото си.

Забележка

Те са важни за постигането на траен ефект Weight Loss:

  • осъзнаване на необходимостта от трайна промяна в начина на живот
  • самоконтрол на консумацията на храна и физическата активност
  • редовността на храненията
  • справяне със стреса и липсата на спокойствие в храната
  • подобряване на благосъстоянието чрез положително самочувствие
  • положителното въздействие на социалната подкрепа – семейство, приятели или група за самопомощ
Ralitsa Yankova Ivankova
About Ralitsa Yankova Ivankova 280 Публикации
Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno. Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć. Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme. Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*