Кеймбридж диета

[Total:    Average: /5]

Кеймбридж диета

dieta cambridge Кеймбридж диета

Диетата на Кеймбридж се основава на стойности на енергийните доставки от 1500 до 800 или дори по-малко. Диетата съдържа всички хранителни вещества: протеин, малко количество въглехидрати и мазнини, витамини и минерали в количеството, което се изисква от тялото.

Храната е под формата на индустриално приготвени, на прах супи, барове и напитки. По време на 3 седмична строга диета, последвана от 2 седмична смесена диета, при която крайните продукти се смесват с обикновени ястия, Weight Loss е приблизително 3 кг.

Тази диета спомага и за намаляване на концентрацията на LDL и триглицериди в кръвта, както и на концентрацията на глюкоза и кръвното налягане.

Диетата е създадена от учен от университета в Кеймбридж, който вече се интересува от затлъстяването през 1960 година. През 1968 г. започва да работи върху разработването на хранителни формули. Диетата трябваше да има следните характеристики: …

 • загуба на телесно тегло, подобна на тази, постигната при гладна стачка, но без странични ефекти
 • адекватно снабдяване с протеини, за да се предотврати загубата на телесно тегло без мазнини
 • намалена доставка на въглехидрати, което води до лека кетоза и намалява чувството за глад
 • адекватно снабдяване с витамини и минерали, за да се предотвратят хранителните недостатъци.
 • Следвайки проучването, в клиниките за затлъстяване в Лондон и Кеймбридж се повишава диетата. Накрая, диетата на Кеймбридж бе пусната за продажба в Обединеното кралство през 1984 г.

6 градуса Кеймбридж диета

Weight Loss се основава на 6 енергийни нива. Ежедневната енергийна стойност варира от 415 kcal до 1500 kcal. Трябва стриктно да се спазват следните правила.

 • Степен 1схема от 416 до 615 kcal kcal може да се използва само със съгласието и под медицинско наблюдение на лекар. Той е предназначен за хора, които изискват бърз Weight Loss, но без никакви противопоказания за здравето или наркотиците. Тази степен се основава изключително на готови ястия от диета в Кеймбридж. Може да се използва за минимум 1 седмица и максимум 3 седмици.
 • Степен 2съответства на 810 kcal / ден. Не може да продължи повече от 3 седмици. В допълнение към 3 диетични продукти от Кеймбридж и голяма чаша мляко с 0,5% мазнини е разрешено едно конвенционално брашно с калоричност 260 kcal.
 • Клас 3– 1000 ккал / ден. Тя се основава на две диетични ястия от Кеймбридж, голяма чаша мляко с 0.5% мазнини и 2 конвенционални ястия: закуска (200 kcal) и обяд (400 kcal).
 • Клас 4– 1200 ккал / ден. Тъй като количеството консумирани калории се увеличава, броят на конвенционалните ястия се увеличава до 3: закуска (200 kcal), втора закуска (200 kcal) и обяд (400 kcal). Все още трябва да ядете 3 хранения в Кеймбридж и 1 голяма чаша мляко с 0,5% мазнини.
 • Степен 5е стабилизиране на диетата, – 1500 kcal. Една диета в Кеймбридж плюс 0.5 литра мляко с 0.5% мазнини и 4 конвенционални ястия се предлага на този етап: 250 ккал закуска, 300 ккал втора закуска, 500 ккал десерт обяд и 100 ккал следобедна храна.
 • Степен 6е периодът на поддържане на намаленото телесно тегло и съответства на калоричността повече от 1500 kcal. За да се избегнат ефектите, се препоръчва повишена физическа активност.
препоръчвам  Как да отслабвам?

Пийте 2 литра течност всеки по време на цялата диета. Етапи от 3 до 5 трябва да продължат две седмици, но могат да бъдат удължени.

Кеймбридж диети не трябва да се използват:

 • бременни жени и кърмачки
 • под 18-годишна възраст, – под 18-годишна възраст, – под 18-годишна възраст, – под 18-годишна възраст
 • пациенти след миокарден инфаркт или инсулт и лица, които са претърпели сериозна операция през последните 3 месеца.

Трябва да се помни, че такива заболявания като бъбречна и чернодробна недостатъчност, шизофрения, тежка депресия, анорексия и булимия, диабет тип 1, хипертироидизъм, синдром на Кушинг, порфирия и сърдечно заболяване са противопоказания за този метод от Weight Loss. В случай на леко сърце, бъбречни, панкреатични и чернодробни заболявания, диабет тип 2, камъни в жлъчката, пикочни пътища и хипертония, винаги е на лекаря да решава дали да използва диета на Кеймбридж или не.

Предимствата на диета в Кеймбридж

 • Приготвените супи, напитки, коктейли и капиши не изискват специални умения или време за подготовка.
 • Бързо Weight Loss

Кеймбридж Мини диета

 • В резултат на развитие на кетоза, особено в диетите с най-ниска калоричност, чувство на слабост и сънливост, гадене и повръщане, може да се появи неприятна миризма на устата.
 • Може да допринесе за намаляване на основния метаболизъм
 • Може да причини запек
 • Крайните продукти на Кеймбридж са скъпи.
Ralitsa Yankova Ivankova
About Ralitsa Yankova Ivankova 280 Публикации
Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno. Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć. Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme. Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*