Трябва ли да отслабна?

[Total:    Average: /5]

Трябва ли да отслабна?

Преди да вземете решение за вашата диета, проверете дали наистина се нуждаете от нея. Проверете колко голям е проблемът и дали отслабването няма да повлияе неблагоприятно на вашето здраве.

Основният въпрос е дали просто губите няколко килограма или дали ИТМ вече показва затлъстяване. Калкулаторът на BMI ще ви помогне да определите проблема си. В зависимост от резултата, планирайте по-нататъшни действия, ако е необходимо. Потърсете информация за здравословното хранене.

За да постигнете успех на отслабването, прочетете съветите на психолог. Най-важното е правилната мотивация. Полезни съвети са съветите на диетолозите, които ще ви кажат как да промените диетата си, за да постигнете очакваното Weight Loss. Ключът към успеха обаче е преди всичко постоянство.

Как оценявам индекса на теглото си?

Индексът на телесна маса (ИТМ) може да се изчисли, като се раздели теглото в килограми по височина в метри на квадратен (kg / m2).

Например, ИТМ на човек с тегло 60 кг с височина 160 см е: 60 / 1,62 = 23,4 кг / м2.
Тълкуването на резултата е както следва:

  • 18,5-25 kg / m2 е теглото на тялото по стандарт.
  • 25-30 kg / m2 с наднормено тегло

индикаторната стойност над 30 кг / м2 показва затлъстяване.

Проверете обиколката на талията – трябва ли тя да бъде?

Епидемиологичните проучвания показват, че най-важният фактор е оценката на разпределението на мастната тъкан, която е фактор, определящ оценката на риска от заболявания, свързани със затлъстяването.

Коремското затлъстяване, натрупването на мазнини в корема, е най-вредно за здравето. Този вид затлъстяване увеличава риска от нарушения на метаболизма на въглехидратите, т.е. инсулинова резистентност, хиперинсулинемия, диабет тип II, както и сърдечно-съдови заболявания и атеросклероза.

препоръчвам  Diet no1 повод !!!

Мастната тъкан не е само резерв от енергия, се предполага, че тя освобождава така наречената “мастна тъкан”. проинфламаторни цитокини, които са отговорни за съдови усложнения при диабет тип II.

Най-добрият показател за абдоминалната мастна тъкан е обиколката на талията. Тя трябва да е по-малка от 80 см за жени и 94 см за мъже. Обиколката на талията се измерва по средата между долния ръб на ребрата и горния край на гръдния колен на гръдния кош.

Съотношение талия / тяло

Друг показател за оценка на разпределението на мазнините в организма е индексът на талията / биодизела. Тя се изчислява, когато ИТМ е по-голям от 25. Този индикатор се нарича WHR от талията до бедрото.

WHR се изчислява чрез разделяне на обиколката на колана до периферията на бедрата. При жени с абдоминално затлъстяване се говори, когато резултатът е равен или по-голям от 0,8, при мъжете, когато резултатът е по-голям или равен на 1.
Ако WHR е по-нисък при жените от 0,8 и по-нисък при мъжете от 1, тогава се взема под внимание бактериалното затлъстяване.
Обиколката на бедрата се измерва на нивото на макарата на по-голямата бедрена кост.

Съдържание на вода и мазнини в тялото

Водата е около 60% от мазетата на тялото. Това е от съществено значение за правилното функциониране на тялото. Той регулира телесната температура и също така е необходим за поддържане на подходящ обем и кръвно налягане. Той отговаря за транспортирането на важни вещества и участва в отстраняването на токсините от тялото. Около 2 литра течност трябва да се пие дневно.

Количеството мастна тъкан при жените трябва да бъде на ниво от 25 до 30%, а при мъжете – на ниво от 18 до 24%. Намаляването на това ниво изобщо не е от полза. Мастната тъкан е енергичен материал, но също така участва в метаболитните трансформации и защитава и държи вътрешните органи в правилно положение.

Ralitsa Yankova Ivankova
About Ralitsa Yankova Ivankova 280 Публикации
Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno. Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć. Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme. Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*