L-карнитин – мнения за отслабване свойства

[Total:    Average: /5]

L-карнитин – мнения за отслабване свойства

Какво представлява L-карнитинът?

l karnityna plus olimp labs 300x200 L карнитин  мнения за отслабване свойства

l-карнитин плюс лаборатории Olympus

L-карнитинът е естествено срещащо се и важно хранително вещество в процеса на преобразуване на енергията. Той транспортира мазнините до митохондриите, известни като клетъчни пещи. Това е мястото, където енергията се получава от мастни киселини. Без L-карнитин мастните киселини не могат да се движат. По този начин е необходимо енергията да се доставя на органите на мините на сърцето, мускулите и черния дроб. L-карнитинът играе важна роля в тялото по следните начини: ………………………………………….. ………………………………………….. ..

 • производството на енергия от мазнини,
 • Осигуряване на издръжливост за състезателни спортисти,
 • подкрепа на регенерацията след обучение,
 • доставката на енергия за сърцето и имунните клетки,
 • предотвратява преждевременна умора по време на тренировка.

Къде се среща L-карнитин в човешкото тяло?

Тялото има около 20-25 грама L-карнитин. Клетките и органите с високо енергийно изискване се нуждаят от висока концентрация на L-карнитин, защото без него те не могат да функционират правилно. Тялото може да произвежда малки количества от него, но за да се случи това, то се нуждае от прекурсори – лизин и метионий и кофактори – съживяване. С, ВЗ, В6 и желязо. Недостатъчните нива на една от тези съставки ограничават способността на организма да произвежда L-карнитин.

Къде е L-карнитинът в нашата храна?

l karnityna w mega kapsułkach 144x300 L карнитин  мнения за отслабване свойства

l-карнитин в мега капсули

В диетата присъства L-карнитин. Червеното месо е богато на L-карнитин. По-малките количества съдържат риба, птици и мляко. Бебетата приемат L-карнитин от майчиното мляко. Растителните продукти съдържат минимални количества L-карнитин. Средно 100 до 300 mg L-карнитин се консумират ежедневно.

Появата на l-карнитин в храната:

 • Игра, говеждо месо 100-220 mg / 100 g
 • Свинско месо, заешко месо 20-30 mg / 100 g
 • Домашни птици 6-30 mg / 100 g
 • Риба 6-20 mg / 100 g
 • Колбас от 1 до 20 mg / 100 g
 • Мляко, сирене, млечни продукти 1-10 mg / 100 g
 • Гъби 1-5 mg / 100 g
 • Плодове, зеленчуци и ядки 0-1 mg / 100 g
препоръчвам  О, Slim - мнение за комплексните таблетки за отслабване

Кой трябва да използва L-карнитин?

L-карнитинът е от съществено значение, особено във време на повишено физическо натоварване и стрес. Поради здравословното му въздействие много хора достигат до добавките, които го съдържат: ..

 • спортисти с висока производителност, хора, практикуващи спорт като хоби,
 • хората отслабват,
 • бременни или кърмачки,
 • възрастните хора,
 • вегетарианци и хора, които ядат много малко месо,
 • лицата, които желаят да поддържат или подобряват своето здравословно състояние.

Какви са ползите от L-карнитин за спортисти?

l karnityna shot 300x237 L карнитин  мнения за отслабване свойства

l-карнитин изстрел

Има достатъчно научни доказателства, че добавките от L-карнитин имат благоприятен ефект върху спортистите и активните хора. Това е главно за увеличаване на издръжливостта, която е свързана със забавяне на усещането за умора, тялото също се възстановява по-бързо. В допълнение, спортистите, които използват L-карнитин, наблюдаваха по-малко количество свободни радикали, намалиха тъканните увреждания и намалиха киселинността на мускулите след тренировка. L-карнитинът също така ускорява изгарянето на мазнините, намалява разграждането на аминокиселините и стимулира протеиновия синтез, което помага да се създаде телесна маса без мазнини. Може да се каже, че L-карнитинът осигурява на тялото някакъв вид тренировка. Повишава удовлетворението по време на физическата активност и по-бързо можете да получите по-висока интензивност на тренировката.

Дали L-карнитинът се смята за агент на допинг?

L-карнитинът няма статута на допинг агент и следователно не е включен в списъка на допинговите вещества. Това е много естествено хранително вещество, което се намира както в храната, така и в човешкото тяло. Въпреки това, той подкрепя спортистите в моменти на усилени усилия. L-карнитинът е бил използван от най-добрите спортисти на Олимпийските игри през 1980 г. и много спортисти все още го правят.

препоръчвам  Parazax на паразити - мнения, цена, коментари официалния сайт

Може ли L-карнитин да ви помогне да отслабнете?

l karnityna w płynie 222x300 L карнитин  мнения за отслабване свойства

течен l-карнитин

L-карнитин, благодарение на действието си в тялото, може да бъде дългосрочен агент за отслабване. Въпреки това, трябва да се отбележи, че използването само на L-карнитин няма да намали теглото. Изследванията показват, че използването на L-карнитин в комбинация с диета, намалена с калории, както и въвеждането на физическа активност, помагат да се постигне оптимално тегло. Тъй като ускорява процеса на изгаряне на мазнини, ако се консумира заедно с тях, то гарантира, че те се изгарят и не се натрупват в тялото под формата на мастна тъкан. L-карнитинът също може да намали кръвните липиди. В допълнение, проучванията върху животни показват, че L-карнитинът може да намали чувството за глад, което намалява количеството консумирана храна.

Каква е ролята на L-карнитин в сърцето?

Сърцето работи постоянно и е най-важният орган. До 70% от енергията, необходима за работата му, се получава от мастни киселини. Поради тази причина сърцето съдържа високи нива на L-карнитин. Въпреки това, тя не може да го произведе сама, затова зависи от доставката на тази съставка с кръв. Изследванията потвърждават благоприятните ефекти на L-карнитина върху сърдечните заболявания, особено при аритмии и мастни натрупвания. По този начин, това вещество помага да се запази сърцето в добро състояние.

Може ли L-карнитинът да се използва по време на бременност и кърмене?

Търсенето на L-карнитин се увеличава по време на бременност и кърмене. Това не може да бъде гарантирано чрез традиционна диета. Значително намаляване на нивото на L-карнитин в тялото може да се наблюдава още през 12-тата седмица на бременността. Поради това е целесъобразно веществото да бъде допълнено.

препоръчвам  Кеймбридж диета

Защо за възрастни хора е трудно да консумират достатъчно L-карнитин?

l karnityna trec nutrition 182x300 L карнитин  мнения за отслабване свойства

l-карнитин преминава храненето

Способността на тялото да образува L-карнитин намалява с възрастта. В допълнение, възрастните хора намаляват консумацията на месо, което води до намаляване на консумацията на L-карнитин. С възрастта тя също забавя метаболизма на мазнините, което води до тяхното натрупване. Мускулно-образуващите протеини се разпадат, което намалява мускулната маса. Осигуряването на L-карнитин в тялото може да стимулира изгарянето на мазнините, затова е препоръчително да се добави допълнително количество от това вещество при възрастните хора, тъй като ви позволява да поддържате силата и жизнеността си по-дълго.

Може ли дефицит на L-карнитин да се наблюдава при вегетарианци?

Вегетарианската диета съдържа ниско ниво на L-карнитин и има няколко прекурсора в диетата, които тялото ви трябва да произведе сами. Ето защо, вегетарианците намаляват нивото на L-карнитин и това се проявява чрез по-бързо умора, намалена ефективност. Carnipure L-карнитинът се получава чрез ферментация и не се извлича от месо, така че е идеален за вегетарианци.

Как да приемате L-карнитин?

L-карнитин трябва да се приема сутрин, в обяд или рано следобед. Хората, които практикуват спортове, трябва да ги вземат около 30 – 60 минути преди планираното упражнение. Не се препоръчва употребата на това вещество преди лягане или вечер, тъй като тя може да стимулира тялото, причинявайки безсъние. L-карнитин се използва в дози от 500-1000 mg, по време на или след хранене.
L-карнитин Carnipure е водоразтворимо вещество, поради което излишната вода се отделя чрез бъбреците.

L-карнитинът има най-добър ефект в комбинация с тренировка за издръжливост!

Има ли L-карнитин странични ефекти?

L-карнитинът е вещество, което се среща в нашето тяло и следователно е безопасно за ядене. Той може да се използва в дългосрочен план, без да се притеснявате за странични ефекти. Безопасните дози за хора са 2 грама на ден.

Ralitsa Yankova Ivankova
About Ralitsa Yankova Ivankova 280 Публикации
Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno. Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć. Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme. Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*