понеделник, март 8

Vitaelife Pharma Vitamin D3 – мнения, цена, къде да се купуват, аптека, струва ли си го?

[Total:    Average: /5]

Vitamin D3 е един от най-съществените компоненти на храненето за нашето тяло. D3 или холекалциферол EM> е единственият витамин, който се произвежда от човешкото тяло, когато е изложена на ултравиолетовите лъчи на слънцето, и играе важна роля в цялостното ни здравословно състояние. Също така е често по-нататък “ слънце витамин EM>” и в действителност е едновременно витамин и хормон.

Използване

 1. Vitamin D3 стимулира усвояването на калция е важен за здрави кости и зъби.
 2. разстройства

 3. третира костни като ревматоиден артрит.
 4. превръща в хормон човешкото тяло калцитриол, който контролира нивата на калций и фосфор, и костния метаболизъм и невромускулна функция.
 5. OL>
  Дефицитът на витамин D3

  холекалциферол е един от най-недооценен витамини. Няма съмнение, че голям брой хора страдат от недостиг му. Този витамин е от жизненоважно значение за здравето на костите, и без достатъчно в тялото си, тялото не е в състояние да абсорбира достатъчно калций. По този начин, тя ще има негативен ефект върху костите ви.

  Сейф ограничение за консумация на холекалциферол е 10000 международни единици (IU).

  Причини за дефицит на витамин D3

  Vitamin D3 се произвежда предимно от излагане на слънчева светлина. По този начин, основните причини за дефицита също са свързани с този фактор – хората не получават достатъчно слънчева светлина. И тъй като този витамин е доста рядко в хранителни източници, повечето хора не са в състояние да получат необходимата доза от витамин D3 и на продуктите.

  Недостатъчно излагане на слънчева светлина

  Нашите тела се нуждаят от ултравиолетовите лъчи на слънцето да произвеждат холекалциферол. Най-малко ние ежедневно се нуждаят около 15 минути на излагане на слънце. Въпреки това, тези от нас, които са предимно на закрито или живеете в район, където има малко слънчева светлина, не може да получи препоръчителната стойност на експозицията и страдат от недостиг му.

  Използване на слънцезащитни

  Страхът от рак на кожата ни кара да се използва слънцезащитен крем. Въпреки това, слънцезащитни продукти с висок фактор предотвратява абсорбцията на полезни количества от слънчева светлина, необходима за производството на витамин D3.

  старост

  С възрастта тялото ни става по-малко пригодени за производство на достатъчно количество от този витамин. Възрастните хора се нуждаят от допълнителни го приема във връзка с влошаване на бъбречната функция.

  недостатъчен прием с храна

  Въпреки холекалциферол могат да бъдат синтезирани чрез излагане на слънчева светлина, има редица продукти, които могат да служат като източник на този витамин.

  Един добър източник на витамин D3 е риба, особено сьомга, риба тон, сардина и рибни продукти, като например черен дроб на треска и рибено масло. В малки количества vitaminiziruet D3 присъства в млякото, яйцата, хляб и зърнени култури.
  Така вегетарианците е по-вероятно да страдат от дефицит на витамин D3.

  В случай на дефицит на помощта на витамин D3.

  Рискови фактори

  Има категории хора, които са най-вероятно да страдат от липса на витамин D3, тъй като тяхната нужда от витамин D3 повече от другите:

  1. Бременни жени или кърмещи жени, особено младите жени и тийнейджъри.
  2. бебета и деца на възраст под 5 години.
  3. Хора на възраст 60 и повече години.
  4. Хората с тъмен цвят на кожата.
  5. OL>
   Симптомите на недостиг на витамин D3

   Симптоми на витамин D3 могат лесно да бъдат идентифицирани и варират от лесни за сериозни. Те могат да бъдат класифицирани в три категории, а именно:., Свързани с кожата, щитовидната жлеза и неврологични симптоми

   1. Кожата.

   Суха кожа е най-честият симптом на дефицит на холекалциферол и най-вече се дължи на липсата на антиоксиданти. Vitamin D3 играе важна роля за спиране на преждевременно стареене, което прави кожата еластична и помага в борбата с кожни проблеми като псориазис и акнето.

   2. щитовидната жлеза.

   Vitamin D3 е от решаващо значение за правилното функциониране на щитовидната жлеза, които са от съществено значение за синтеза на неговите хормони, както за лечение на заболявания, свързани с него.

   3. Неврологичните симптоми.

   Много страдат от неврологични симптоми на дефицит на витамин D3. Холекалциферол помага за контролиране на релаксация на скелетните и неволеви мускули. Симптоми на витамин D3 включват спазми и стесняване на кръвоносните съдове, водещи до повишаване на кръвното налягане, което се увеличава вероятността от мигрена и главоболие. Всичко това в крайна сметка води до безпокойство, депресия, безсъние и безнадеждност, или в крайни случаи, шизофрения.

   4. Рахит.

   1,627 играе роля в здравето на костите чрез улесняване на абсорбцията на калций. Рахит е най-очевидният симптом на неговата недостатъчност. Това се дължи главно на неспособността на тялото да се свързват и да абсорбира калций и фосфати.

   5. Когнитивни предизвикателства.

   Vitamin D3 също играе важна роля за здравето на мозъка ни. Проучванията показват, че хората с дефицит на холекалциферол имат лошо психическо функция. Възрастните хора са особено се нуждаят от допълнителен прием на този витамин в добавка форма.

   заболяванията, причинени от недостиг на витамин D3.

   посредствено ниво на витамин D3 е свързан със следните заболявания:

   1. Депресия.

   Липса на холекалциферол е често срещано явление сред възрастните хора и може да доведе до редица психични и неврологични заболявания. Това е недостатък в лошо настроение и когнитивна дисфункция, включително болестта на Алцхаймер. Страничните ефекти от недостиг на витамин D3 включват промени в настроението като депресия, особено на сезонните депресии, проблеми с паметта и концентрацията, тъй като този витамин е от съществено значение за създаване на градивни елементи, които произвеждат невротрансмитери, свързани с поддържането емоционален баланс. По този начин, хората, които най-вече се настаняват в стаята често страдат от тревожност и депресия.

   2. Костно заболяване.

   Vitamin D3 е известен със способността си да се подобри здравето на костите и опорно-двигателния. Недостигът на този витамин причинява остеопения и остеопороза причинява. дефицит Холекалциферол също допринася за мускулна слабост, което води до повишаване на риска от падане и фрактури.

   3. Болки в гърба.

   Според последните проучвания, ниски нива на витамин D3 допринасят за развитието на хронична болка в кръста при жените.

   4. Загубата на коса.

   Това е наистина невероятно, но недостиг на витамин D3 също е свързан с косопад. Някои проучвания са установили, че хората с липса на витамин D3 често страдат от косопад.

   5. Ревматоидният артрит,

   Ревматоидният артрит е болезнено автоимунно заболяване, което се случва, когато телесните тъкани са нападнати от своя имунна система. Тя се характеризира с подуване и силна болка в ставите. Vitamin D3 помага в регулирането на имунната система и предотвратяване на това заболяване.

   6. Множествена склероза.

   Множествената склероза е състояние, при което имунната система атакува миелиновата обвивка на нервните влакна, покритието, която предпазва нервните клетки. Адекватни нива на витамин D3 има защитен ефект и поради това намалява риска от развитие на множествена склероза.

   лечение.

   Нека да разгледаме начини за лечение на дефицит на D3.

   витамини D3

   1. Получават достатъчно слънчева светлина е най-ефективният начин да се повиши нивото на витамин D3. Това е идеалният размер на слънчева светлина, с която тялото ви трябва да усвои, зависи от вида на кожата. Хората с тъмна кожа се нуждаят от по-дълго излагане на слънце, но най-вече се препоръчва времето на експозиция варира от 5 до 24 минути. Най-доброто време за слънце от 11 ч до 15:00 в периода от април до август.

   2. Продукти.

   Някои хранителни източници, като говеждо месо черен дроб, сирене, яйца и мазна риба съдържат някои витамин D3. Рибеното масло е важен източник на този витамин. В допълнение, укрепен мляко и някои сокове съдържат и холекалциферол. По този начин, друг начин да се повиши нивото на витамин D3 е да се увеличи потреблението на тези продукти.

   3. Допълнение с витамин D3.

   Някои добавки, рецепта, може да помогне да се компенсира липсата на витамин D3. Въпреки това, те трябва да бъдат взети под медицинско наблюдение като своя прием могат да бъдат придружени от различни странични ефекти или да предизвика алергични реакции.

   Vitamin D3 играе важна роля в поддържането на цялостното здраве. Vitamin D3 не трябва да се приема с лека ръка, тъй като води до редица здравословни проблеми. Профилактика и лечение на дефицит на своя не само подобрява здравето на костите, но също така намалява риска от някои заболявания.

препоръчвам  Choco Lite за загуба на тегло, цена, отзиви, къде да купя

About Ralitsa Yankova Ivankova
Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno. Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć. Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme. Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *